Update implementatie plan ‘Samen zijn we Eerbeekse Boys’ - Eerbeekse Boys

Update implementatie plan ‘Samen zijn we Eerbeekse Boys’

22 december 2022 21:15


Sinds de medio dit jaar is de Commissie Voetbalzaken (ook wel bekend als ‘de club van 4’) samen met Menno en Tim bezig met het implementeren van hun plan. In de ledenvergadering van 19 december is hier een update van gegeven. Hieronder de belangrijkste punten van dit moment

Zo is er een transparant trainersvergoedingenmodel opgesteld welke begin 2023 zal worden geïmplementeerd en ligt er prioriteit bij het werven en opleiden vanuit trainers en scheidsrechters vanuit eigen gelederen.

Daarnaast wordt de ‘vrije geest’ van de jeugd en de trainers de ruimte gegeven doordat er naar alle teams is gecommuniceerd dat ouders de kinderen bij het hek afzetten en alleen de laatste 10-15 minuten naar de training komen kijken? Dit om kinderen buiten hun comfortzone te laten gaan zonder dat hun ouders (met een mening) meekijken. Kinderen voelen zich daardoor vaak vrijer en kunnen sneller ontwikkelen. Daarnaast faciliteren we de trainer hiermee maximale focus te kunnen hebben voor de ontwikkeling van de jeugd, zonder dat ouders zich met de training bemoeien. De ontwikkeling van de spelers is waar het om draait.

Ook is de saamhorigheid tussen de teams van dezelfde leeftijdscategorieën sterk verbeterd doordat teams uit dezelfde leeftijdscategorieën zoveel mogelijk op dezelfde momenten én naast elkaar trainen. Zo komt er meer contact tussen zowel de spelers als ook de trainers. En kan er beter aansluiting worden gevonden in niveau en vergemakkelijkt het onderlinge wedstrijdjes.

Na een goede inventarisatie onder trainers van alle leeftijdscategorieën, is er een wensenlijst samengesteld hoe de inhoud van de ballenkarren eruit moet zien. Aan 90% van de wensen hebben we gehoor kunnen geven en trainers zijn blij met deze stap. Zo beschikken alle voetballers over dezelfde materialen en zijn goede én dezelfde ballen niet meer alleen weggelegd voor de selectieteams of de trainers die hun weg wel weten te vinden binnen Eerbeekse Boys, maar hebben alle spelers en trainers een gelijkwaardige set aan trainingsmaterialen. Trainers kunnen zich hierdoor richten op de ontwikkeling van de spelers en hoeven ze zich niet meer druk te maken over de onderlinge gevechten om de goede ballen.


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!