Grolse Boys 1 - Eerbeekse Boys 1

23 september 2018 13:45


Zaterdag 22-9-2018 stond voor het vlaggenschip van Eerbeekse Boys de eerste competitiewedstrijd op het programma in de 4e klasse E. Ja u leest het goed, op zaterdag. Na jarenlang op de zondag te hebben geacteerd speelt ons eerste elftal m.i.v. seizoen 2018/2019 op de zaterdag. Voor de oudere generatie een hele omschakeling , maar voor de jongere generatie een lang gekoesterde wens.

Een nieuwe klasse met voor ons onbekende tegenstanders, een vernieuwde jonge leergierige spelersgroep, een nieuwe gedreven en ambitieuze trainer, ondersteund door een stel goede leiders. Allemaal ingrediënten voor een mooie nieuwe frisse start, zoals dat zo mooi heet. Op de trainingen zie je dat het plezier er van af spat. Er wordt fel getraind en de sfeer binnen de groep is erg goed. De resultaten in de 3 bekerwedstrijden waren echter wat minder. Tegen AGOVV en VV Dieren moest het team een kleine nederlaag incasseren, waarbij er tegen AGOVV een goede teamprestatie op de mat werd gelegd. Tegen Dieren was het spel nog niet goed, maar behoorde een gelijkspel wel tot de mogelijkheden. Vorige week werd er in de laatste bekerwedstrijd een ontluisterende 1-5 nederlaag geleden tegen Quick 1888. Niet echt een goede generale voor de 1e competitiewedstrijd uit tegen Grolse Boys.

Voor mij als supporter is Grolse Boys, een onbekende vereniging. Met onze jeugdteams ben ik wel eens bij buurtvereniging sv Grol geweest. SV Grol is een grote club met een geweldige accommodatie en ik denk één van de gezelligste kantines die ik ooit heb gezien, waar ik u een balletje met mayo van harte aan kan bevelen. Ik weet niet of het net nog steeds zo is, maar destijds werd het balletje niet aangeboden in een ordinair plastic bakje met plastic bestek. Hier werd liefde en aandacht aan besteed. De bal werd geserveerd op een schoteltje, druipend in de jus, met echte volle mayonaise en wat zuur als garnering. En dit alles aangeboden door een lieftallige dame met een diepe decolleté in een sfeervolle ambiance van een bruine kroeg. Voor iedere man “Heaven on earth”.

Met die herinnering in mijn achterhoofd vertrokken we dan ook vol verwachting richting Groenlo. Toch nog wel een aardig ritje van bijna een uur. Daar aangekomen was de deceptie groot. Het complex van Grolse Boys leek in de verste verte niet op die van grote broer SV Grol. Grolse boys bleek een veel kleinere club, geen tribune, geen bruine kroeg, geen diepe decolleté’s. De druiligere weersomstandigheden met harde wind en de voorspelde buienpartijen zorgden er ook niet echt voor dat sportpark “Het Wilgenpark” er bij lag als een inspirerende omgeving. En verdomme ook nog een paraplu vergeten. Welkom in de 4e klasse E. Geheel passend bij deze ambiance had de KNVB een hoogbejaarde scheidsrechter aangesteld om deze wedstrijd te leiden. Een gesprekje met één van de 3 supporters van de harde kern van Grolse Boys leerde mij dat deze arbiter vroeger op het allerhoogste amateurniveau had gefloten, maar nu dik in de 70 was en fysiek niet meer in staat om het allemaal te belopen. Dat bleek ook wel, want hij probeerde zijn weinig atletische loopje zoveel mogelijk te beperken tot de ruimte binnen de middencirkel.

Al met al niet het gevoel waar ik op gehoopt had bij de opening van het seizoen. Dat gevoel was kennelijk ook overgeslagen op de spelersgroep van Eerbeekse Boys, want in de eerste helft wist het team zich moeiteloos aan te passen aan deze weinig inspirerende omgeving. Eerbeek had moeite de bal in de ploeg te houden. Slordig in de passing, onrustig aan de bal en de achterhoede had organisatorisch wat moeite met het verdedigen van de 3 aanvallend ingestelde spelers van Grolse Boys, wat in de eerste 20 minuten zorgde voor wat kansen voor de thuisploeg. Het niveau in de eerste 20 minuten was niet hartverwarmend en voor de auteur van dit stukje tijd om even te checken of het balletje mayo wel de vergelijking kon doorstaan met die van SV Grol. Qua presentatie was dat zeker niet het geval en hoe ik mijn best ook deed herkende ik in de jongeman achter het ietwat vervallen barretje niets in de aantrekkelijke rondborstige dame van destijds. Gelukkig deed de smaak van de bal zeker niet onder van de bal die ik destijds had geproefd. Een heerlijk balletje en hij werd net op tijd geserveerd want onder het genot van het eerste hapje kon ik nog net vanuit de kantine zien hoe Martijn Rothuis vanuit een penalty koeltjes de 0-1 binnen schoot. Een welkome openingstreffer. Langs de kant was de hoop dat deze treffer voor wat minder spanning in de groep zou zorgen en het spel wat zou verbeteren, maar dat bleek nog niet echt het geval. Het bleef nog steeds wat onrustig, maar er kwamen wel wat meer kansen. Vlak voor rust kregen de oranjehemden een ogenschijnlijk niet te missen kans, om de wedstrijd op slot te gooien, maar helaas was deze kans niet besteed aan Rob.

Tijd voor het rustsignaal en tijd voor trainer Hans uit den Boogaard om het team in de 2e helft uit een ander vaatje te laten tappen. Onder het genot van een bakkie koffie, leerde een blik op buienradar ons dat we de 2e helft maar beter vanuit de kantine toe konden kijken. Na de rust sloeg het weer ineens om en begon het flink te hozen. Waar het weer alleen maar slechter werd, was dat met het spel van Eerbeek precies het tegenovergestelde. De trainer had zijn team kennelijk zodanig toegesproken dat het ineens beter ging lopen. Waar Grolse Boys in de 1e helft nog wel mee voetbalde, kwam de ploeg uit Groenlo er in de 2e helft niet meer aan te pas. Eerbeekse boys was vanaf het begin van de 2e helft heer en meester, de tegenstander werd in de verdediging gedrukt en er kwamen grote kansen. Rob kwam net als voor de rust alleen vrij voor de keeper, maar had vandaag het vizier helaas niet op scherp staan. Eerbeek bleef echter goed combineren en het doelpunt hing in de lucht. Na 8 minuten in de 1e helft was het Danny van Dijk die voor de 0-2 zorgde. Bij Grolse Boys was het verzet gebroken en 4 minuten later was het weer Danny van Dijk met de 0-3. 2 minuten later schoot Thijs Streppel de 0-4 binnen. Een comfortabele voorsprong en de wedstrijd as gespeeld. Wellicht iets te comfortabel, want in de 75e minuut kon Grolse Boys uit een tegenstoot profiteren van wat nonchalance achterin bij Eerbeek en hiermee de eretreffer maken. Enige supporters in de hoek van de kantine riepen tegen beter weten in dat het Grols kwartiertje stond te beginnen, maar Eerbeek kwam met 3 verse wissels niet meer in de problemen. Martijn Rothuis zorgde met de 1-5 voor het slotakkoord in de 87e minuut. De scheidsrechter vond het kennelijk wel genoeg en besloot de wedstrijd een paar minuten eerder af te fluiten. Zijn oude stramme ledenmaten, waren al genoeg geteisterd door de koude wind en de striemende regen en hard toe aan een warme douche.

Na een matige eerste helft en een veel betere 2e helft kunnen we spreken van een dik verdiende overwinning van ons 1e elftal. Een wedstrijd met 2 gezichten dus, maar wel een mooie revanche op de dramatische nederlaag van vorige week. Altijd lekker om de competitie te starten met een ruime overwinning. Gefeliciteerd mannen met de overwinning. Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd in de competitie op het programma tegen DVOV om 15.00uur. DVOV heeft de 1e wedstrijd ook gewonnen met 3-1 van Sp. Eefde, dus dat belooft een mooi potje te worden
Na afloop is er een gezellig feestje met een DJ, dus komt allen onze jonge groep steunen op weg naar hopelijk een volgende overwinning!!!!!!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!