Eerbeekse Boys weer acht pupillenscheidsrechters rijker - Eerbeekse Boys

Eerbeekse Boys weer acht pupillenscheidsrechters rijker

10 oktober 2016 19:45


Eerbeekse Boys heeft er weer acht nieuwe, jonge scheidsrechters bij. Bestuurslid Voetbalzaken Willem Hagens reikte deze week de certificaten uit aan de voetballers die succesvol aan de cursus deelnamen.

Eerbeekse Boys komt met 16 pupillenteams uit in de competitie en dat betekent dat er elke week 9 pupillenscheidsrechters nodig zijn. ,,Om het bestaande team van scheidsrechters aan te kunnen vullen zijn wederom acht nieuwe jongens opgeleid”, meldt Hagens. ,,Dat kunnen we intern doen dankzij René Bijen, die bevoegd is om deze opleiding te verzorgen.” Bijen, verbonden aan de Apeldoornse Scheidsrechtersvereniging, leidde de cursisten in twee dagen door een theoretisch- en een praktijkgedeelte. Op vrijdagavond werden de spelregels behandeld met het accent op de afwijkende regels voor pupillen. En omdat de jongens zelf voetballen werd het een leerzame, interactieve avond. Op zaterdagmorgen werd het praktijkexamen afgenomen door  twee KNVB-scheidsrechters. Na het praktijkexamen volgde het theorie-examen.
Willem Hagens: "We vinden het belangrijk dat binnen de vereniging goed opgeleide scheidsrechter op het veld staan. Als beloning voor hun inzet krijgen deze jongens dan ook een speciale scheidsrechtersjas. We hopen dat ze nog vele mooie, sportieve en respectvolle wedstrijden gaan fluiten"

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!