Jeugd - Eerbeekse Boys

Jeugd

De jeugd heeft de toekomst !

Wie de jeugd heeft, heeft de  toekomst.
Aan dit aloude gezegde geven we bij Eerbeekse Boys al jaren invulling, door middel van het creëren van een goed evenwicht tussen voetbalplezier en voetbalopleiding. 
Alle elementen van het trainen en van voetbalplezier zijn vastgelegd in het technische beleidsplan, de zogenoemde “Oranje Draad”.

JO6 (Jeugd Onder 6) 

In de JO6 zitten kinderen van 4, 5, 6  jaar die op woensdagmiddag trainen van 16:30-17:30uur en op zaterdagochtend een eigen onderlinge competitie spelen. De reden dat de JO6 een onderlinge competitie heeft is omdat deze jonge spelertjes in een reguliere competitie vaak ondersneeuwen op het veld, nauwelijks balcontacten hebben en als men pech heeft met grote cijfers verliest van een team dat bijv. al spelers van 8 jaar heeft. Met als gevolg dat het voetbalplezier een stuk minder wordt. Door een eigen competitie met kleinere teams te organiseren, krijgen spelers meer balcontacten, spelen ze in een vertrouwde omgeving tegen teams van eigen sterkte en ze hoeven ook nog geen uit wedstrijden te spelen. Men heeft gekozen voor de JO6 variant, waarbij de spelers in landenteams worden ingedeeld. Er wordt gespeeld met 6 of 8 teams, die elke zaterdagochtend een tweetal wedstrijden spelen op het hoofdveld van Eerbeekse Boys. Bekende landen als Nederland, Brazilie, Nigeria, Engeland, Italie, Paraguay, Duitsland & Schotland komen aan de start. Ieder team krijgt een bondscoach en de opzet is er op gericht  dat het plezier en de ontwikkeling van de speler goed kan worden gevolgd. Na de zomerstop en na de winterstop stromen er teams door naar de JO8 of JO9, dit gebeurd op geboortedatum, op een enkele uitzondering na.

Kinderen vanaf 4 jaar zijn dus van harte welkom bij de club.                                                    

Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u contact opnemen met:

COMMISSIE VOETBAL TECHNISCHE ZAKEN 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!